Rethinking Ryder Competition Entry

Location: Boston, MA

Year: Fall, 2016

Award: First Place

Given the brief to redesign an existing canopy on the Northeastern Boston Campus, our team of three designers took what we know about the campus and applied it to the entry of Ryder Hall.Our design for the Ryder Hall canopy serves to create an entry for the building worthy of the program it represents, while giving the Northeastern community a place of refuge and activity in one of its most busy areas. The canopy incorporates an amphitheater that can be used as a gathering space as well as an assembly. It also serves as a ramp to collect rainwater for irrigation of the surrounding landscape. Under the canopy, users can relax or work on benches and tables, and technology is integrated to inform and instill awareness in the visitors.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s